Pelaburan Lebih Hebat Dari Dinar Emas

Bila sebut pasal INVESTMENT, ramai orang selalu bandingkan antara modal yang dikeluarkan dengan pulangan yang diperolehi. Perkara lain nampak tak berapa penting kerana pada mereka, investment yang bagus adalah investment yang modalnya kecil, tapi pulangannya berlipat ganda!

Dan bila sebut pasal investment paling hot dan menguntungkan, ramai investors ingat pada EMAS.  Benar, EMAS memang satu investment yang paling HOT sekarang, TAPI itupun JIKA ANDA ADA MODAL BESAR.

Kalau setakat modal kecil RM500-RM600 saja, macam mana pulak?

4 bulan lalu, saya disarankan untuk melaburkan saja duit tersebut dengan membeli DINAR EMAS kerana ia membolehkan seseorang melabur dalam emas pada kadar modal yang jauh lebih kecil berbanding jongkong emas.

4 bulan lalu, nilai 1 DINAR EMAS lebih kurang RM625 sekeping. Hari ini, saya semak nilainya, lebih kurang RM700 sekeping.

“Wow! Sudah untung RM75” bisik hati saya. Lebih 12% dah ni.  Tapi sayang, saya TAK laburkan modal RM625 tersebut ke dalam dinar emas.

Sebaliknya, apa yang saya lakukan dengan duit saya adalah, saya beli KEDAI ONLINE ADS4BUCKS yang berharga RM420 sahaja, iaitu di http://cikpiah.ads4mall.com seperti dalam gambar di bawah

Dari modal RM420, saya dapat :-

  • Mengiklan di website Ads4Bucks.com yang mempunyai ranking ke 89 paling popular di Malaysia (pada 5 Jun 2011) dan komuniti online lebih 85,000 agent berdaftar
  • Kedai Online + Shopping Cart (Unlimited products)
  • SMS-Blaster untuk pemasaran sms pada kadar 7 sen setiap sms
  • 100MB Blog peribadi untuk pemasaran artikel
  • e-Library yang mempunyai 500 Business Proposals, 1,300 Business Documents (Words Templates), Audio Streaming etc.
  • Virtual-Office untuk saya menguruskan perniagaan dan e-wallet
  • Kad Bio-energy untuk kesihatan

Dengan Kedai Online Ads4Bucks ini, saya boleh berniaga apa saja, baik barangan fizikal, barangan digital seperti e-book, reka-bentuk logo, serta perkhidmatan seperti khidmat fotografi dan videografi.

Yang paling best, apabila saya membeli produk Ads4bucks ini, ia memberi peluang untuk saya turut sama menjadi agent Ads4Bucks di dalam program Affiliate yang diberi secara PERCUMA.

Sepanjang 4 bulan mempromosikan produk Ads4Bucks, inilah hasil pulangan yang saya telah perolehi :-

US$768.94 x 4 (mengikut kadar Ads4Bucks) = RM 3,075

Wahhhh.. not bad bukan? Modal RM420 sudah jana pulangan lebih RM3,000! Ini belum termasuk keuntungan dari hasil jualan barangan di Kedai Cik Piah.

Considering saya ni bukan leader MLM yang mempunyai ramai pengikut yang mudah “jump-ship” bila ada peluang baru, saya berasa kagum dengan hasil yang saya perolehi di atas.

Walaupun hanya mempromosikan peluang Ads4Bucks ini secara santai di Facebook sahaja, RM3,000 sapa nak kasi weeeiiiiiii??? Bukan kena jaga kedai 24 jam sehari pun. Bukan kena jumpa orang dari siang ke malam. Saya cuma luangkan masa beberapa jam saja sehari.

Berbanding pelaburan Dinar Emas yang banyak bergantung kepada prestasi pasaran emas dunia, anda tidak boleh berbuat apa-apa untuk mempengaruhi jumlah pulangan ke atas pelaburan anda, melainkan anda menambah modal yang lebih besar untuk membeli lebih banyak Dinar Emas.

Dengan Kedai Online Ads4bucks, modal yang saya keluarkan hanya SEKALI SEUMUR HIDUP! Tidak ada renewal tahunan, tidak ada kuota bulanan yang perlu saya maintain untuk terima komisyen. Saya yang tentukan sendiri berapa banyak pulangan yang saya mahukan dengan memperkenalkan Ads4Bucks kepada seberapa ramai kawan yang berminat.

Setiap kawan saya yang membeli produk Ads4Bucks, saya akan menerima komisyen. Setiap kawan kepada kawan yang membeli produk Ads4Bucks, saya dan kawan saya tadi akan menerima komisyen. Best bukan?

Inilah yang dinamakan LEVERAGE – mendapat hasil dari usaha sendiri dan usaha orang lain dalam bisnes network yang aktif. Sama-sama usaha, sama-sama untung dan dapat hasil!

Saya pasti, jika anda turut-serta dalam network bisnes saya di Ads4Bucks, anda boleh buat JAUH LEBIH HEBAT dari saya lagi. Jadi, apa tunggu lagi?

Hubungi saya di 012-2011-555 untuk mengetahui lebih lanjut tentang Ads4Bucks.

Please LIKE artikel ini jika anda suka dan SHARE di Facebook anda. Leave your comment below sebagai maklum-balas kepada saya.

 

Memahami Maksud “LEVERAGE”

Sudah menjadi lumrah kehidupan, apabila disebut network marketing, ramai orang akan buat “muka ketat” dan mula berfikir bukan-bukan dalam kepala mereka..

“Haaa.. ni tak lain, tak bukan mesti KENA CARI ORANG kan??” Ni sure SKIM PIRAMID nih!!” “Kau ni tak abis-abis ajak aku buat MLM!!! Aku tak suka lah bisnes kena cari orang!!”

Biasa-lah kan… manusia suka assumed bukan-bukan terutamanya benda yang dia tak tahu / tak mahir, tapi ingin cakap macam dia tahu / mahir.

Dalam entry kali ini, saya akan kongsikan topik menarik iaitu apa benda LEVERAGE ni? Anda tahu apa itu LEVERAGE?

Leverage berasal dari perkataan “lever” yang bermaksud suatu alat yang memudahkan anda melakukan suatu tugas yang berat/sukar dengan tenaga yang sikit.

Dalam dunia perniagaan pula, “Leverage” bermaksud suatu kaedah pemasaran yang membolehkan anda menggunakan usaha dan masa orang lain untuk mencipta keuntungan / pendapatan.

Sebagai contoh, bayangkan anda memiliki perniagaan menjual PAKEJ KEDAI ONLINE dan anda dapat keuntungan sebanyak RM120 bagi setiap produk yang terjual. Jika secara purata anda menjual 3 produk sehari, anda akan mendapat RM360 keuntungan jualan (RM120 x 3 produk) dan RM80 bonus tambahan. Itulah income harian yang anda mampu buat (RM440) dengan menggunakan 100% usaha anda sendiri untuk menjual 3 produk setiap hari.

Sekarang, cuba bayangkan anda memiliki 12 rakan-niaga lain yang mampu melakukan seperti anda, iaitu menjual 3 produk sehari. Anda bayar mereka RM360 setiap 3 produk tetapi, anda ambil RM80 bonus tersebut sebagai keuntungan anda.

Jika 12 rakan-niaga itu menjual 36 produk sehari, anda dapat :-

RM 80 (keuntungan bagi setiap 3 produk) x 12 rakan-niaga

RM 960 keuntungan sehari (100% hasil dari rakan-niaga anda)

Sekarang, mana lebih untung?

  • 100% Usaha sorang-sorang, jual 3 produk sehari = Untung RM440 sehari. Sebulan, sorang-sorang kena jual 90 produk (3 x 30 hari) untuk dapat keuntungan RM13,200 (RM440 x 30 hari).
  • 100% Usaha kumpulan (12 rakan-niaga), dapat jual 36 produk sehari. Untung RM960 sehari. Sebulan, kumpulan dapat jual 1,080 produk (36 x 30 hari)  dan anda dapat keuntungan RM28,800 (RM960 x 30 hari).

Itulah KELEBIHANnya bila kita BEKERJA DALAM SATU KUMPULAN. Anda dapat JUAL LEBIH BANYAK PRODUK & DAPAT HASILKAN LEBIH BANYAK KEUNTUNGAN.

Sebab ada amalan “LEVERAGE” tadi, di mana ia membolehkan anda menggunakan usaha dan masa orang lain untuk mencipta keuntungan / pendapatan yang lebih banyak!

Tapi, JANGAN SALAH FAHAM! Untuk mencapai tahap di mana anda dapat kumpulan rakan-niaga yang mampu menjana 36 jualan produk setiap hari, memerlukan anda bekerja keras terlebih dahulu. Ia mungkin akan memakan masa 1-2 tahun untuk anda membina bisnes network yang kukuh.

Tetapi, seorang USAHAWAN BIJAK biasanya SANGGUP MELAKUKAN PENGORBANAN JANGKA PENDEK demi KEJAYAAN & KEBAHAGIAAN JANGKA PANJANG.

 

TAK LARAT BUAT BISNES SORANG-SORANG!

LETIH jugak kan kalau kena kejar sales banyak tu tiap-tiap hari dan tiap-tiap bulan! Lebih-lebih lagi bila kita sudah semakin berumur, tenaga dah semakin berkurangan dan masa ingin diluangkan lebih kepada keluarga daripada bekerja siang dan malam!

Terus terang saya cakap, saya TAK LARAT NAK BUAT BISNES SORANG-SORANG. Semua benda kita kena buat, letih woooor! Silap-silap hasil tak seberapa, penat saja yang dapat!!

Sebab itulah saya PILIH UNTUK BEKERJA SECARA BERKUMPULAN (Networking). Yang bestnya, dalam sistem LEVERAGE seperti di atas, setiap ahli akan mendapat ganjaran mereka masing-masing mengikut usaha mereka. It’s a WIN-WIN strategi untuk semua.

Inilah yang saya panggil BEKERJA DENGAN BIJAK (WORK SMART) kerana apabila anda BEKERJA BERSAMA dalam 1 kumpulan besar,LEBIH BANYAK KEUNTUNGAN YANG AKAN ANDA PEROLEHI dengan tenaga usaha yang sedikit (Earn more, Work Less).

Sekarang, adakah anda nampak KELEBIHAN BERNIAGA BERSAMA RAKAN-NIAGA LAIN DALAM 1 KUMPULAN? Atau masih ingin BERFIKIR NEGATIF DAN STRUGGLE SORANG-SORANG?

Mari sertai kami di Group 69z (ZulFaisal) di Ads4Bucks. Kami adalah KOMUNITI BISNES ONLINE TERBESAR DI MALAYSIA dan sudah pun MENEMBUSI PASARAN ANTARABANGSA DI 15 BUAH NEGARA termasuk Malaysia, China, India, Amerika Syarikat, United Kingdom, Indonesia, Filipina. Singapura, Thailand, Brunei, Sri Lanka dan lain-lain lagi.

Hubungi saya (AZHA SYAZRI) di 6012-2011-555 atau hubungi saya di Facebook untuk maklumat lanjut & borang penyertaan.

Please LIKE artikel ini jika anda suka dan SHARE di Facebook anda. Leave your comment below sebagai maklum-balas kepada saya.

Failure To Launch

Sekadar nak share something pasal “Failure To Launch” before keluar ke ofis. No.. no.. bukan cerita Failure To Launch di bawah ni..

Tetapi ‘Failure To Launch’ yourself dalam mengejar impian hidup sendiri. Anda pun fahamkan? Apa jadi bila anda gagal melonjakkan diri anda ke suatu level baru yang lebih baik?

Orang akan cakap anda telah GAGAL (FAILED!). Kalau anda seorang pilot, ia bermaksud kapal terbang anda telah TERHEMPAS. Kalau anda seorang saja yang terhempas takpe lagi. Ini dengan penumpang-penumpang yang anda bawak juga turut terhempas! Kasihan kan??

Sebagai seorang bapa, saya adalah orang paling berpengaruh dalam keluarga saya. Apa sahaja keputusan yang saya ambil, ia bukan saja memberi kesan ke atas diri saya, malahan terhadap pasangan dan anak-anak saya. Umpama seorang pilot yang membawa penumpang di dalam kapal terbangnya. Saya perlu bertanggungjawab ke atas apa yang saya lakukan.

Dalam mengejar cita-cita & impian hidup untuk menjadi kaya-raya, saya menjadikan ADS4BUCKS sebagai batu loncatan. Platform untuk saya LAUNCH DIRI SAYA menuju KEJAYAAN!

Dan lumrah manusia bila melakukan sesuatu yang baru, selalu terdapat banyak HALANGAN & RINTANGAN yang terpaksa saya tempuhi. Halangan dan rintangan ini saya IBARATKAN SEPERTI DAYA TARIKAN GRAVITI yang sentiasa cuba menarik kita ke bawah. Jika tak ditangani dengan betul, boleh menyebabkan kita jatuh menyembah bumi.

Yang paling bahaya sekali, TARIKAN GRAVITI ini datang dalam pelbagai bentuk seperti dicemuh, dikutuk, dipandang-rendah, dipandang serong, dituduh macam-macam dan disisih oleh orang lain.

Kalau nak diikutkan, pelbagai alasan boleh anda berikan untuk menyerah kalah dan putus asa. Anda boleh menyalahkan faktor tertentu, anda juga boleh menyalahkan orang lain di atas kegagalan anda. Namun pada saya, itu sebenarnya sekadar satu ALASAN UNTUK MENYEDAPKAN HATI ANDA sahaja!

Point yang ingin saya kongsikan di sini sebenarnya adalah …

“Jika anda ingin berjaya, pandanglah sesuatu PELUANG itu pada potensi dan faedahnya dalam memperbaiki hidup anda. Jangan asyik cari kesalahan kecil atau kelemahan untuk dijadikan alasan untuk tidak melakukannya”

Apa yang anda PATUT KETAHUI ialah…

“TARIKAN GRAVITI itulah yang membezakan antara PILOT YANG BERJAYA TERBANG KE AWAN BIRU dengan YANG TERHEMPAS MENYEMBAH BUMI”

Hanya dengan KEINGINAN YANG KUAT saja, akan menghasilkan TENAGA KESUNGGUHAN YANG LUAR BIASA untuk anda bebaskan diri dari tarikan graviti dan berjaya terbang ke awan biru.

FIGHT AGAINST YOUR GRAVITY!

JANGAN BIARKAN GRAVITI TERUS-MENERUS

MENARIK ANDA KE BAWAH

Cuba berikan saya 1 sebab mengapa anda mesti berjaya dalam apa jua peluang yang anda ceburi! TINGGALKAN KOMEN ANDA di bawah

 

Cerita Pasal ‘Conveyer Belt’.

 

Anda tahu apa itu conveyer belt?

Biasanya terdapat di kilang-kilang pembuatan di mana produk-produk yang sedang disiapkan, akan duduk atas conveyer belt dan akan bergerak dari satu stesen ke satu stesen untuk disiapkan menjadi satu produk yang boleh kita gunakan.

Bayangkan ANDA sekarang ini sedang duduk di atas conveyer belt kerana kita sebenarnya belum sempurna dari segi sikap dan perangai. Kita selalu inginkan sesuatu yang lebih baik dari yang kita ada sekarang ini.

Banyak lagi matlamat dan pengharapan kita yang belum tertunai. Maka, kita sebenarnya sedang bergerak dari satu stesen ke stesen berikutnya dalam usaha kita untuk menjadi lebih sempurna akhlak, tingkah laku, ilmu untuk dibawa ke sana.

Kita sedang duduk di atas conveyer belt dan kita mennghampiri pintu pertama, atau pun stesen. Kita tidak mahu berhenti atau pun setidak-tidaknya cuba membuka pintu pertama tadi kerana kita dah terbiasa dengan kehidupan sekarang. Kita membuat andaian pintu pertama tidak akan memberi kita apa-apa peluang dan amat yakin pintu kedua nanti, akan terhidang satu peluang yang lebih baik.

Kita pun sampai di pintu kedua. Perkara yang sama berlaku. Kita tidak mencuba langsung untuk membuka pintu kedua tersebut. Akhirnya, berlalulah peluang kedua untuk kita berubah.

Kita pun sampai ke pintu ketiga, keempat, kelima. Sama juga. Lagi banyak pintu yang kita lalui, kita dah endah tak endah bila menghampiri pintu keenam. Jauh di sudut hati, mula menyesal kerana sudah enam peluang kita sia-siakan.

Sudah menjadi lumrah manusia untuk menyesal dan kemudian menanam azam untuk merebut peluang yang berikutnya.

Kita pun berdoa dan menanam satu hasrat, “aku mesti rebut peluang apabila sampai di pintu ketujuh”. Mata kita fokus mencari signboard yang menunjukkan pintu ketujuh. Kita pasti kita akan buka pintu tersebut dan rebut peluang yang akan diberikan.

Dari kejauhan, kita dah nampak signboard yang menandakan pintu ketujuh makin menghampiri. Kita pun dah tak sabar rasanya nak rebut peluang untuk perbaiki diri.

Dan, akhirnya kita pun sampai di pintu ke tujuh yang tertera dengan tulisan “EXIT”.

Soalan saya, berapa banyakkah peluang yang datang ke pangkuan kita tetapi kita menolak dan terus berdoa agar ALLAH memberi kita peluang berikutnya untuk kita berubah?

“kalaulah aku tahu……..”

Please LIKE artikel ini jika anda suka dan SHARE di Facebook anda. Leave your comment below sebagai maklum-balas kepada saya.

Nukilan asal oleh : Sdr Rosman Mohd Said


Why Most People FAIL?

Entry kali ini adalah berkisarkan mengapa ramai orang GAGAL?

Dalam mengejar impian hidup, kita kerap disuruh “SET YOUR GOALS“. Masuk kursus ‘GOAL-SETTING“… itulah yang dilaung-laungnya. Bungggg Banggg Bunggg Banggggg Set Your GOALS!, katanya.

Tetapkan matlamat anda – itulah langkap pertama sebelum menuju kejayaan.

Tapi, kalau kita lihat pada orang di sekeliling kita, ramai yang masih gagal mencapai impian hidup mereka, walaupun sudah tetapkan matlamat / impian mereka.

Kenapa jadi begitu? Pernahkah anda terfikir?

Semalam, sambil saya memandu menuju ke preview Ads4Bucks di Puchong Gateway, saya percaya saya sudah temui apa sebabnya.

“We didn’t get what we want in life because we did not want it bad enough”

Kebanyakan dari kita tidak meletakkan impian atau matlamat yang kita benar-benar inginkan. Bila kita berada di dalam kursus dan disuruh untuk tetapkan matlamat, kita sekadar menurut arahan dan meletak apa saja ‘impian sementara’ yang terlintas di fikiran ketika itu.

Tetapi bila anda sendiri tidak ada “feel” terhadap impian tersebut, tidak ada tindakan (action) dilakukan untuk betul-betul mengejarnya. Sebab itulah kebanyakan impian tak pernah kesampaian.

MACAM MANA NAK UBAH NI?

Nanti setelah semua orang masuk tidur, cuba anda baring rehatkan tubuh badan dan tenangkan fikiran. Fikir sejenak di mana kedudukan anda sekarang? Adakah anda selesa dengan kehidupan sekarang? Adakah anda sudah capai apa yang anda inginkan dalam hidup?

Saya bukan suruh anda tak bersyukur dengan kehidupan ya. Saya hanya ingin bantu anda untuk MAJUKAN DIRI SETAPAK DEMI SETAPAK supaya HARI ESOK MENJADI LEBIH BAIK DARI HARI SEMALAM.

Get in touch with your heart – ADAKAH SESUATU YANG ANDA INGIN CAPAI DALAM HIDUP ANDA?

Jika ada, CHALLENGE YOURSELF TO GET IT!

NAK SERIBU DAYA…

Sebenarnya, kalau anda nak tahu, kebanyakan orang yang berjaya sedar tentang hukum alam di bawah

“Bila ada keinginan yang begitu kuat, ia akan menghasilkan KESUNGGUHAN yang luar biasa untuk mendapatkannya”

When you want something bad enough, you will find ways to get it, no matter what!

Betul cakap saya ni. Takkan lah saya nak tipu pulak kan? Hehehehe

Seseorang yang mempunyai keinginan untuk berjaya yang begitu kuat, akan melahirkan satu kesungguhan yang luar biasa untuk mencapainya. Seperti gambar di bawah ini.

Demi untuk melihat anak-anaknya cukup makan minum, setiap pagi & petang, dia sanggup bergadai nyawa, menyeberangi air sungai yang deras, semata mata untuk mencari rezeki.

Saya percaya, mungkin anda juga begitu. Kerana ingin pastikan diri sendiri & anak-anak cukup makan minum, anda sanggup mengharungi trafik jem setiap hari untuk bekerja. Sanggup kerja dari siang ke malam. Sanggup berjauhan dari keluarga – ke sana ke sini outstation, dan kena posting di luar negara sampai berbulan-bulan.

Tapi bila bercakap pasal impian hidup, janganlah cakap “mencari sesuap nasi” itu sebagai satu matlamat besar yang ingin dicapai. Itu memang sudah KEWAJIPAN ANDA HARI HARI yang hampir kesemua dari anda sudah pun mencapainya sejak beberapa tahun dulu.

IMPIAN anda sepatutnya merupakan sesuatu yang benar-benar anda inginkan dalam hidup, tapi agak challenging sikit sebab belum tercapai. Bukan yang hari hari dah dicapai.

Impian anda perlu terdiri dari sesuatu yang menimbulkan KEINGINAN YANG SANGAT KUAT SAMPAI IA MELAHIRKAN SUATU KESUNGGUHAN YANG LUAR BIASA DALAM DIRI ANDA.

Itulah rahsianya KALAU ANDA INGIN BERJAYA!

Please LIKE artikel ini jika anda suka dan SHARE di Facebook anda. Leave your comment below sebagai maklum-balas kepada saya.

Jadi Jutawan Sebelum Grad… Wow!

Bila saya terbaca satu ulasan di majalah Forbes (majalah elit orang kaya) mengenai students yang sudah bergelar Jutawan sebelum graduation (sebelum umur 22 tahun), I cannot help noticing, mereka ni kebanyakannya bukan saja terlibat dengan BISNES ONLINE, malahan terdiri dari orang biasa-biasa sahaja sebenarnya (look below). Orang biasa, tetapi mempunyai kesungguhan yang luar biasa.

Sebahagian dari mereka, mengenal-pasti masalah-masalah tertentu dalam kehidupan dan wujudkan perniagaan yang menawarkan jalan penyelesaian. Manakala sebahagian yang lain, menukar hobi mereka kepada “mesin buat duit”.

Sebahagian dari mereka berpakat dengan rakan-rakan, ibubapa dan mentor (networking), manakala yang lain, lakukan semuanya dengan sendiri.

DI MALAYSIA JUGAK TAK KURANG HEBATNYA!

Saya telah diberi kesempatan bertemu seorang Jutawan Muda bernama Ahmad Zulfaisal di Kuala Lumpur sebulan lepas. Beliau telah menjadi jutawan pada usia 27 tahun setelah menceburi bisnes online dan program Affiliates selama 9 bulan sahaja (lihat foto bawah).

Hebat bukan? I cannot imagine HOW HARD & HOW SMART this guy work until I met him in person and hati saya berkata :-

“Memang patut jadi jutawan pun. He really deserves it! Coz he wanted it so bad and he has worked his way up the mountain!”

Dia memang petah bercakap, walaupun pada awalnya mungkin agak malu-malu dan takut-takut. Tapi dia tak jadikan itu sebagai satu halangan atau alasan untuk dia tak berjaya. Setelah berjumpa ribuan orang, cara dan gaya dia bercakap memang umpama seorang MASTER walaupun di usia muda. Anda boleh lihat sendiri jika anda tak percaya.

MORAL OF MY STORY

Kesemua individu yang saya ceritakan di atas sebenarnya terdiri dari orang biasa-biasa sahaja. Tetapi benar-benar mempunyai suatu kesungguhan yang luar biasa!

Dalam kelekaan manusia meniti hidup mereka berdasarkan “blue print” yang telah dibrain-wash ke dalam minda mereka seperti :-

“Nak berjaya, kene belajar tinggi-tinggi. Lepas tu cari kerja”

“Time belajar, tak payah keje. Tunggu dah grad baru cari kerja”

“Nak duit, kena cari kerja. Nak kerja, kena habis belajar dulu!”

Mereka tidak meletakkan sebarang limit dalam minda mereka bila mengejar impian.

Mereka tidak membiarkan orang lain tentukan masa depan mereka.

SAPA CAKAP NAK DUIT, KENA CARI KERJA.

NAK KERJA, KENA HABIS BELAJAR DULU?

Ya, tu lah pasal. Mungkin anda selama ni tak sedar, yang minda anda telah dibrain-wash sebegitu rupa. Mungkin oleh ibubapa. Mungkin jugak oleh rakan sebaya

Zulfaisal pernah berkata : -

“The point I am making is, you can do it too.

Orang lain boleh buat, kenapa anda tak boleh buat?

Set your, goals, make them clear, sacrifice to attain it,

but what is sacrifice now, when you can change your Inconvenience to Permanent Convenience”

Mungkin ada betul katanya… kita kena korbankan ketidak-selesaan sekarang yang hanya sementara untuk keselesaan hakiki di masa akan datang. Apalah sangat pengorbanan kena buat networking dan attend BOP memalam, jika dibandingkan terpaksa kerja siang malam, jarang dapat luangkan masa dengan keluarga dan terpaksa kerja sampai ke tua?

Apa apa pun, seperti nasihat beliau … ANDA ADALAH APA YANG ANDA FIKIRKAN!

Kalau anda fikir kata-katanya perlu diberi perhatian, gunakan sebaik-baiknya sebagai motivasi dalam hidup anda.

Dan jangan lupa untuk SHARE-kan di profile Facebook anda.  :)

Bad Behavior has blocked 4 access attempts in the last 7 days.